Plantaardige chocomousse

Heerlijke chocomousse! Super simpel recept als je zin hebt in een dessertje met chocolade of om voor je bezoek te maken als je weinig tijd hebt. Dit receptje is niet enkel heel erg simpel, het is een gezonde variant voor chocomousse! Vrij van geraffineerde suikers – vrij van zuivel & hoog in eiwitten! Overtuigd? Doet veel plezier als je ons kan taggen op je facebook of instagram met #nolaenjoygoodfood @nolaenjoygoodfood

Ingrediënten:

Werkwijze: Doe de silken tofu samen met de dadelstroop, het snuifje zout en het vanille extract in een blender. Mix tot een gladde massa.

De chocolade druppels kan je best via au bain-marie smelten. Op die manier vermijdt je dat de chocolade verbrand. Plaats een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Plaats in het pannetje een vuurvast kommetje met daarin de chocolade druppels. Roer af en toe tot de chocolade volledig gesmolten is.

Voeg de gesmolten chocolade toe aan het tofu mengsel en blend nog een laatste keer. Doe de chocomousse in kleine potjes of glaasjes en plaats in de frigo voor minimum 2 uur.

Werk af met je favoriete topping (verse frambozen, aardbeien, cacaonibs, ..) Geniet ervan!

Camy Camy