Marble bananenbrood

Dit receptje is niet het meest gemakkelijke recept omwille van de lange ingrediëntenlijst, maar zeker meer dan de moeite waard! Lekker – fluffy en gezond!

Ingrediënten bananenbrood

  • kokosbloem 80g
  • rijstbloem 180g
  • bakpoeder 2 kl
  • natriumbicarbonaat 1/2 kl
  • 2 grote rijpe bananen
  • kokosmelk 120ml
  • ahornsiroop 80ml
  • vanille extract 1 kl
  • gesmolten kokosolie 1 el
  • limoensap 3 kl

Ingrediënten marble chcoolade:

  • cacaopoeder 40g
  • kokosbloesemsuiker 20g
  • kokosmelk 80ml
  • gesmolten kokosolie 1 el

Werkwijze: Verwarm je oven voor op 190°C.

Mix alle droge ingrediënten samen in een grote kom. Blend de natte ingrediënten (bananen, kokosmelk, ahornsiroop, gemolten kokosolie en limoensap) in een blender.

Mix de natte ingrediënten samen met de droge tot een gladde deeg.

Om het marble effect te creëren, splits de deeg in 2 kommen. één kom met 1/3 deeg en de andere kom met 2/3 van het deeg.

Voeg de ingrediënten voor de chocolade marble toe aan de kom met 1/3 deeg. Dus voeg de cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, kokosmelk en gesmolten kokosolie toe.

Nu kunnen we de deeg verdelen over onze bakvorm. Doe bakpapier in je bakvorm en start met een laag gewone bananenbrood deeg, voeg daarboven een lag chocolade deeg en zo verder tot het deeg op is.

Bak het bananenbrood voor +- 45-55 minuten. Om te kijken of het brood klaar is, prik je best even met een vork of mes in de ‘cake’. Als er geen deeg meer aankleeft is hij klaar!

Camy Camy