Gezonde gewoontes die ik geleerd/ geïmplementeerd heb over de jaren

1/ Etherische olie

Probeer etherische olie te gebruiken als parfum of geur in plaats van chemische geuren. Bijvoorbeeld, doe enkele druppeltjes etherische olie op enkele cederhout blokjes en verspreid deze in je kleerkast. Op die manier zullen je kleren steeds fris ruiken. Je kan de etherische oliën ook gebruiken als parfum door enkele druppels aan de binnenkant van je polsen te doen of achter je oren.

2/ Kokosolie

Kokosolie is zo multifunctioneel, ik hou ervan! Kokosolie is ideaal om te hydrateren na een douche of als make up verwijderaar.

Gebruik kokosolie om te hydrateren ‘s avonds na het slapengaan en je huid zal super zacht aanvoelen in de ochtend!

Een klassieke make up verwijderaar zit vaak vol van de chemische stoffen. Chemische stoffen die we rechtstreeks op onze huid aanbrengen. Dit wil ik zo veel mogelijk vermijden vandaar dat ik graag kies voor de natuurlijke ‘schoonheidsproducten’. Tip: Maak je herbruikbare wattenschijfje een beetje nat en doe er wat kokosolie op. Gebruik dit om je mascara, lipstick etc te verwijderen. Hierbij een link naar de herbruikbare watjes die ik graag gebruik: https://takaplantbasedlifestyle.com/product/zero-waste-wattenschijfjes-marleys-monsters/

3/ Je bed opmaken en je raam openzetten

Ik heb er ondertussen een gewoontje van gemaakt, eerste wat ik doe als ik opsta is mijn bed opmaken. Het geeft je een goed gevoel wanneer je je slaapkamer binnenkomt en het helpt om de lakens fris te houden. DIY recept: maak je eigen kussen spray om je lakens en kussens een frisse geur te geven.

  • Vul een flesje met water (+- 200ml)
  • Voeg enkele druppels etherische olie (lavendel) toe
  • Voeg enkele druppels etherische olie (citrus) toe

Super simpel om te maken en geeft onmiddellijk een lekker frisse geur!

Deze blogpost is een beetje anders dan de blogposts die ik normaal schrijf, deze onderwerpen interesseren mij enorm en daarom wil ik deze graag met jullie delen! Hopelijk vinden jullie dit soort blogposts even leuk en interessant als ik!

Reageer hieronder mochten jullie nog vragen hebben!

Camy Camy