Cocoa maca smoothie bowl

Summer is here, so time for smoothie bowls! Heerlijk zo een smoothie bowl met dit warme weer.
Ik houd van smoothie bowls als ontbijt of zelf als tussendoortje omdat je er tal van variaties op kan maken, heb je zin in fruitig of toch liever chocolade smaak? Je kiest het zelf 🙂

Vandaag deel ik mijn cocoa maca smoothie bowl met jullie. Het maca poeder ontdekte ik vorig jaar tijdens mijn reis naar Peru. Het is afkomstig van de Maca plant die vooral voorkomt in het Peruaanse Andes gebergte. Het macapoeder bevat tal van nutritionele voordelen: zoals het hoge eiwitgehalte, hoog vezelgehalte en het zit boordevol mineralen. Tijdens mijn reis kocht ik een grote zak van 1kg op één van de lokale marktjes, super!

Wat heb je nodig?

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kop plantaardige melk (amandelmelk, kokosnootmelk, havermelk..)
  • 1 tl macapoeder
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 el pindakaas (100% pinda’s)
  • Toppings:
    • Verse banaan
    • Macapoeder
    • Cacaonibs
    • Nola’s granola
      • Choc-a-lot
      • Chocolate no nuts granola -> coming soon

Hoe ga je tewerk?
Doe de plantaardige melk samen met het macapoeder, het cacaopoeder, de pindekaas en de bevroren banaan in een blender. Blend dit tot een smeuïg geheel. Indien de massa nog te dik is, voeg dan extra plantaardige melk toe. Doe de smoothie in een kom en werk af met banaan, macapoeder, caconibs en nola’s choc-a-lot granola of binnenkort ook met onze nieuwste granola ‘chocolate no nuts’, COMING SOON!

Healthy and tasty, as simple as that !

Liefs,

Camy Camy